In balans blijven, ik denk dat bijna iedereen dit wel een uitdaging vindt. Als je dan ook nog te maken hebt met CVS, fibromyalgie of iets anders waardoor je energie beperkt is maakt dit het misschien nog wel lastiger. Al jaren was ik opzoek naar een agenda of iets waar ik alles in bij kon houden. Toen kwam ik op social media de Balans Planner tegen.

De Balans Planner

Wat houdt de Balans Planner eigenlijk in? Met de Balans Planner creëer je meer rust, ruimte en vrijheid in je leven. Doordat de datums nog niet voorgedrukt zijn kan je hem gelijk, op elk moment van het jaar in gebruik nemen. Daarnaast is er heel veel ruimte om te journallen, je hersenspinsels op te schrijven, doelen, overige zaken die beslag innemen in je hoofd.

De indeling

Aan het begin van de Balans Planner zit een duidelijke uitleg met hoe je alles kan gebruiken, maar ook een inhoudsopgave. Je kan zelf kiezen welke onderdelen voor jou van belang zijn, misschien gebruik je wel alleen de weekplanner. Maar je kan bijvoorbeeld ook je dag routine opschrijven, projecten bijhouden of een jaarplanning maken.

De inhoudsopgave van de Balans Planner

Elke week begint met een overzicht waarbij je jezelf een aantal vragen kan stellen. Voorbeelden zijn waar focus jij je op deze week of wat waren de hoogtepunten. Daarnaast kan je hier je to-do’s en must-do’s opschrijven en is er ruimte voor losse aantekeningen. Daarna zijn er twee pagina’s waar de dagen staan onderverdeeld. Bovenaan elke dag kan je je must-do voor die dag opschrijven. De dag is onderverdeeld in uren, maar aan jou hoe je dit gebruikt. Daarnaast is er nog ruimte om dingen op te schrijven, hierin sta je vrij hoe jij alles invult.

In balans blijven, hoe gebruik in de Balans Planner

Voor mij is de Balans Planner de manier om in balans te blijven. Deze week ga ik aan mijn tweede planner beginnen dus ik kan wel concluderen dat dit voor mij werkt. Maar hoe gebruik ik de Balans Planner dan.

Op dit moment gebruik ik hem nog niet voor mijn werk. Op mijn werk gebruiken we namelijk een systeem om je werk in te delen en je afspraken te noteren. Ik gebruik de Balans Planner dus voornamelijk voor mijn privé leven om alle afspraken bij te houden. Denk hierbij aan afspraken met familie, vrienden, sport en overige zaken. Maar ook wat we elke avond eten. Als wij op woensdag de boodschappen bestellen ben ik op donderdag alweer vergeten wat we heel de week eten.

Het week overzicht wat ik op zondag invul.

Elke zondag pak ik een momentje om de pagina met de vragen voor die week te beantwoorden. Tevens schrijf ik op hoe ik mij voel en waarvoor ik dankbaar ben. Ik kijk naar de to-do’s en must-do’s voor die week en plan die in op een dag. De rest van de week houd ik de agenda bij, dus zodra er iets is afgesproken noteer ik dat gelijk. Schiet mij iets te binnen wat ik moet doen dan schrijf ik dat ook gelijk op. Maar bijvoorbeeld ook de boodschappen die gehaald moeten worden.

Een voorbeeld van hoe ik de dagen gebruik.

Naast de weekplanner gebruik ik onder andere ook het projecten gedeelte. Dit gedeelte gebruik ik om ideeën voor de site op te schrijven, als er iets is op de waterpolo. Vorig jaar gebruikte ik dat ook voor de RoPaRun. Zo houd je ook hier het overzicht. Maar ik heb ik ook voor mijzelf ingevuld wat mijn doelen zijn het komende jaar. Mooi om daar over een jaar weer op terug te kijken.

Conclusie over de Balans Planner

Ik kan wel zeggen dat de Balans Planner mij helpt bij het in balans blijven. Maar ook om mijn hoofd leeg te houden. Want zodra ik denk o ja, dat moet ik niet vergeten schrijf ik het gelijk op in de Balans Planner. Zo houd ik mijn hoofd leeg wat weer veel energie scheelt! Maar ook als dagboek. Vaak onthoud je alleen de slechte dagen, maar door juist de positieve en dankbare zaken op te schrijven onthoud ik ook de goede dagen.

Het projecten gedeelte

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *