Een keer per maand maak ik een planning met welke artikelen ik die maand wil live plaatsen. Deze planning staat niet helemaal vast maar geeft mij wel wat houvast. En dat de planning niet helemaal vast staat is maar goed ook. Het artikel voor vandaag is namelijk twee keer veranderd! Van het weekend wilde ik een artikel online plaatsen over weer terug naar kantoor gaan, maar eigenlijk past omgaan met teleurstellingen beter bij deze tijd.

Omgaan met teleurstellingen

Teleurstellingen en hier mee omgaan, als je fibromyalgie of CVS hebt moet je hier wel mee om leren gaan. Teleurstellingen zijn er namelijk vaak zat en regelmatig kan je iets niet doen wat je gepland hebt staan. Tijdens mijn behandeling heb ik geleerd hoe je met teleurstellingen om kunt gaan. Graag deel ik met jullie ook een aantal tips en hoe ik met teleurstellingen om ga.

Nu we weer veel thuis zitten ben ik maar weer gaan bakken.

Positief in plaats van negatief

Het eerste advies en misschien eigenlijk wel het meest lastige om toe te passen is om zaken positief in plaats van negatief te bekijken. Een ander goed voorbeeld hiervan is om te kijken wat je nog wel kan in plaats van wat je niet kan. Als we kijken naar de huidige situatie waar wij inzitten is het misschien lastig om iets positiefs te bekijken, maar toch is het mij ook gelukt!

Weer thuis sporten, gelukkig kunnen wij materialen huren op de sportschool.

Kijk naar de dingen die nog wel mogelijk zijn en probeer daar de leuke dingen van in te zien. Ja de sportscholen zijn weer dicht maar je kan thuis ook sporten met behulp van filmpjes. We kunnen nu minder afspreken en sociale contacten zijn even beperkt maar ook thuis kan je samen leuke dingen doen.

Mijn tips om om te gaan met teleurstellingen

Allemaal leuk en aardig thuis gaan sporten en thuis wat leuks gaan doen maar soms staat je hoofd daar ook niet naar en ben echt even boos op de gehele wereld. Helemaal niet erg natuurlijk, dat heeft iedereen wel eens! Maar hoe ga je hier mee om?

Wat voor mij heel erg werkt is om elke week in mijn Balans Planner op te schrijven waar ik dankbaar voor ben die week. Zo dwing ik mijzelf te kijken naar wat wel goed ging die week. Maar ook terugkijken naar waar ik een aantal weken geleden stond. Vooral mijn omgeving helpt mij hier mee door mij hieraan te herinneren. Ook journalling helpt, gewoon ouderwets van je afschrijven. Dan ben je het kwijt en kan je weer met een frisse blik naar de toekomst kijken.

Gezelligheid in huis aangebracht.

We zitten momenteel in een teleurstellende situatie voor iedereen, maar je bent niet alleen. Praat erover en probeer dingen positief te bekijken. Begin met een keer per week en probeer dit steeds vaker je zal zien je gaat je veel beter voelen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *