De laatste week van december had ik lekker een weekje vrij en was ik zowaar thuis. Al zolang ik werk was ik deze week alleen vrij als we in Oostenrijk zaten en anders was ik aan het werk. Een hele nieuwe situatie dus voor mij, maar ook wel even lekker een weekje helemaal niks. Mijn vriend moest wel een aantal dagen werken en vanwege de maatregelen moest ik mijzelf vooral thuis vermaken. Maar ook belangrijk iets van structuur houden en niet te veel van mijzelf verwachten. Het blijft lastig structuur tijdens de vakantie maar toch denk ik dat het deze keer goed is gelukt.

Structuur tijdens de vakantie

De gehele maand december was mijn slaap-waakritme bijna elke week anders. Wanneer je kampt met chronische vermoeidheid is dat niet echt ideaal en dat heb ik gemerkt. Regel 1 tijdens mijn week vakantie was dan ook om op normale tijd naar bed te gaan. ’s Ochtends langer slapen of blijven liggen was niet erg maar ik moest wel elke avond op mijn normale tijd gaan slapen. Zo voorkom ik dat mijn slaap-waakritme te veel gaat veranderen. Ook ondernam ik elke dag 1 ding. Dat kon zijn sporten of bewegen, boodschappen doen of een grotere klus in het huishouden. Ik deed expres 1 ding per dag omdat ik weet dat ik anders te veel ga doen waarvoor ik later de prijs ga betalen.

Alle achterstallige huishoudelijke klussen wegwerken, waaronder de was en de badkamer schoonmaken.

Daarnaast vooral luisteren naar je lichaam en niet vergeten te eten. Als ik vrij ben en geen structuur heb gebeurd het geregeld dat ik vergeet te eten. Dus zodra ik mijn bed uitkwam gelijk ontbijten en als mijn vriend lunchpauze had ook zelf gaan lunchen. Dit hielp enorm om ervoor te zorgen dat ik niet vergat te eten.

Als ik iets gepland had die dag deed ik dat ’s ochtends, ’s middags kon ik dan lekker chillen en eindelijk seizoen 4 van The Crown gaan kijken. Maar ’s ochtends heb ik ook de meeste energie en de rest van de dag kon ik dan lekker bijkomen.

Mijn ervaring na deze week vrij

Uiteraard was ik nog helemaal gesloopt na deze week vrij, maar dat kwam omdat ook Oud&Nieuw tijdens deze week was. Dit vraagt altijd veel energie. Ondanks ik tijdens de vakantie elke dag op tijd naar bed ging, heb ik de eerste week van januari erg slecht geslapen. Op de een of andere manier lukte het mij niet om ’s avonds in slaap te vallen hierdoor miste ik te veel uren slaap waar ik later in de week last van heb gekregen.

Op een rustige manier wel lekker in beweging blijven en lekker even naar buiten.

Positief uit deze week is dat ik niet te veel van mij zelf heb verwacht deze week. Ik zag het wel en heb alleen maar dingen gedaan waar ik zin in had. Hierdoor kreeg ik ook heel veel ideeën voor mijn blog en website, rust heeft mijn creativiteit ook duidelijk goed gedaan!

Doel voor 2021

Tijdens deze week heb ik ook veel nagedacht over het nieuwe jaar wat wil ik zelf hierin bereiken, maar ook wat zijn onze plannen samen. Ook heb ik gekeken naar de verdeling van mijn vrije dagen, ik hield nog wat dagen over en wil vaker een lang weekend vrij nemen om bij te tanken. Nu ben ik ook aan het begin van het jaar jarig, dus ik heb lekker mijn verjaardag vrij genomen. Ik werk nu dus 6 volledig weken, waarna ik een lang weekend heb. Daarna zijn het weer 6 weken tot het Pasen is en dus weer een lang weekend. Afgelopen jaar heb ik al gemerkt dat ik het fijn vind om een keer in de 6 weken een dag of week vrij te nemen dus dit gaan we dan ook proberen te doen komend jaar.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *